Skoči na glavno vsebino
Skupaj do doma!

Javno povabilo za nakup stanovanj z ustanovitvijo dosmrtne služnosti stanovanja in izplačilom doživljenjske mesečne rente

16/05/2022

Datum: 16.5.2022

Rok za oddajo vlog: 30.11.2022

Stanovanjski sklad Mestne občine Nova Gorica je tudi v letošnjem letu objavil javno povabilo za nakup stanovanj z ustanovitvijo dosmrtne služnosti stanovanja in izplačilom doživljenjske mesečne rente (»rentni odkup«).

Na podlagi rentnega odkupa bodo lahko osebe, starejše od 65 let, ki izpolnjujejo pogoje, ponudile SS MONG v odkup lastniško stanovanje, na katerem si bodo izgovorile dosmrtno služnost stanovanja.

To pomeni, da bodo stanovanje lahko še naprej nemoteno uporabljale zase in za potrebe svoje družine.

Lastnik stanovanja postane Sklad, kupnino za stanovanje ali njen del po dogovoru pa prejme zavarovalnica, ki potem prodajalcu doživljenjsko izplačuje mesečno rento.

Stranke se lahko dogovorijo, da se neizplačani del rente lahko tudi deduje.

Stanovanjski sklad ob prenosu lastništva nase prevzeme tudi stroške investicijskega vzdrževanja (kot npr. obnova oken, fasade, strehe, itd.).

Kot posebna opcija je možen tudi dogovor o menjavi za drugo (primernejše) stanovanje, pri čemer ostali pogoji izvedbe ostanejo enaki.

Za letošnje leto so za odkup zagotovljena sredstva v višini 250.000 €.

Vsako vlogo se individualno obravnava in usklajuje s ponudnikom.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Potrebujete pomoč ?

Ker so številna vaša vprašanja, ki nam jih zastavljate, enaka ali podobna, vas vabimo, da si ogledate seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov. Vprašanja smo razdelili v sklope po dejavnostih. V kolikor odgovora ne najdete, nas lahko kontaktirate ali nam pošljete vprašanje preko e-obrazca.

Želite biti obveščeni o javnem razpisu za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem???

Prijava na e-novice