Skoči na glavno vsebino
Skupaj do doma!

Obvestilo o spremembah višine najemnine

04/11/2021

Spoštovani!

Pri izstavitvi računa v mesecu juliju smo vas seznanili o zakonski spremembi višine najemnine po SZ-1E. CSD so uskladitev subvencije neprofitne najemnine dolžni izvesti po uradni dolžnosti brez izdaje odločbe, vendar zaradi časovne stiske, uskladitve niso zaključene, zato je izračunana subvencija na računu za oktober lahko nepravilna. Uskladitev s CSD bo izvedena v nakrajšem možnem času.

Ponovno vas obveščamo o postopnem dvigu vrednosti točke za izračun vrednosti neprofitnega stanovanja od 2,63 EUR do končnih 3,50 EUR in sicer:

  • od 1. julija 2021 do 31. marca 2022 je vrednost točke 2,92 EUR,
  • od 1. aprila 2022 do 31. marca 2023 bo vrednost točke 3,21 EUR in
  • od 1. aprila 2023 naprej bo vrednost točke 3,50 EUR. 

V nadaljevanju vam posredujemo bistvene spremembe SZ-1E:

  • Subvencija neprofitne najemnine se iz sedanjih 80% dvigne na maksimalno 85% neprofitne najemnine;
  • V kolikor je najemnik ali uporabnik stanovanja invalid, trajno vezan na uporabo invalidskega vozička, se uporabna površina stanovanja pomnoži s količnikom 0,8;
  • V mesecu novembru 2021 se bo pri obračunu najemnin uveljavil lokacijski faktor. Lokacijski faktor za stanovanje se bo določil glede na lokacijo zemljiške parcele, na kateri stoji stavba. Javni vpogled v lokacijske faktorje bo na voljo v začetku leta 2022 na spletnih straneh Ministrstva za okolje in prostor, za stavbe na območju Mestne občine Nova Gorica pa so že na voljo v priponki;
  • Seznam stavb s podatki o vrednostnih ravneh in lokacijskih faktorjih - več v priponki.

Stanovanjski sklad

Mestne občine Nova Gorica

PriponkaVelikost
Datoteka lokacijski_faktorji_mong807.18 KB
POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Potrebujete pomoč ?

Ker so številna vaša vprašanja, ki nam jih zastavljate, enaka ali podobna, vas vabimo, da si ogledate seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov. Vprašanja smo razdelili v sklope po dejavnostih. V kolikor odgovora ne najdete, nas lahko kontaktirate ali nam pošljete vprašanje preko e-obrazca.

Želite biti obveščeni o javnem razpisu za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem???

Prijava na e-novice