Skoči na glavno vsebino
Skupaj do doma!

Neprofitna stanovanja

Prosilec pridobi pravico do neprofitnega stanovanja z izpolnjevanjem naslednjih pogojev:

  • sodelovanje in uspeh na javnem razpisu,
  • državljanstvo RS oz. državljanstvo ostalih članic EU,
  • stalno prebivališče v MONG,
  • izpolnjeni ostali splošni pogoji.

Upravičenci za pridobitev neprofitnih stanovanj v najem so, skladno s Pravilnikom, državljani RS in ob upoštevanju vzajemnosti državljani ostalih članic EU ter osebe s priznanim statusom upravičenca, ki so bile po Zakonu o tujcih izbrisane iz Registra stalnega prebivalstva, po izbrisu pa so pridobile dovoljenje za stalno prebivanje, ker je bila ugotovljena upravičenost po Zakonu o povračilu škode izbrisanim.

Prosilci morajo (z izjemami, predvidenimi v samem Pravilniku oz. besedilu konkretnega razpisa) imeti v času objave razpisa in tekom trajanja razpisnega postopka prijavljeno stalno prebivališče na območju MONG. Vsi prosilci morajo, če želijo pridobiti upravičenje do najema neprofitnega stanovanja, izpolnjevati tudi ostale splošne pogoje, predvidene s Pravilnikom oz. besedilom konkretnega razpisa.

 

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon Prednostna lista A140.22 KB
PDF icon Prednostna lista B129.32 KB
POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Potrebujete pomoč ?

Ker so številna vaša vprašanja, ki nam jih zastavljate, enaka ali podobna, vas vabimo, da si ogledate seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj in odgovorov. Vprašanja smo razdelili v sklope po dejavnostih. V kolikor odgovora ne najdete, nas lahko kontaktirate ali nam pošljete vprašanje preko e-obrazca.

Želite biti obveščeni o javnem razpisu za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem???

Prijava na e-novice